03 Май 2024

Вие сте тук

Десетки тонове пилешко месо изтеглени от търговската мрежа в Румъния

01.11.2013

Десетки тонове пилешко месо бе изтеглено от търговската мрежа в Букурещ, Брашов, Браила и други градове на Румъния, тъй като не отговаря на стандартите за качество. Месото е произведено от местната компания "Авикола Кълъраш", съобщават ИТАР-ТАСС и Аджерпрес.


Председателят на Националната агенция по санитарно-ветеринарни въпроси и за безопасност на храните Владимир Манастиряну съобщи, че от супермаркетите в Букурещ са изтеглени 7 352 кг пилешко месо, произведено от "Авикола Кълъраш".
Проверка е установила, че компанията съзнателно е доставяла в търговската мрежа пилешко месо, което не отговаря на стандартите и съдържа опасни за здравето съставки, допълва ИТАР-ТАСС. Агенцията посочва, че в опаковки на продукцията на "Авикола Кълъраш" са открити дори живи мишки.


В супермаркетите били осъществени проверки в рамките на разследването на престъпна група, търгувала с месни продукти, която е ощетила държавния бюджет с около 50 милиона евро, посочва ИТАР-ТАСС. Румънските вестници нарекоха този случай "месната мафия". В тази корупционна схема са замесени около 50 души, сред които високопоставени чиновници, един сенатор, адвокати, счетоводители и други.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed