26 Апр. 2024

Вие сте тук

Депардийо отваря ресторант в Русия

28.02.2013

След като в началото на годината Жерар Депардийо получи руско гражданство, сега популярният френски актьор възнамерява да отвори в Русия ресторант за френска кухня, съобщи РИА Новости.

 

За изненада на всички той е избрал не Москва или Санкт Петербург, а столицата на Мордовия - град Саранск. Според руските медии той вече е получил там адресна регистрация и дори е успял да разгледа местните предприятия на хранителната промишленост. Сред тях актьорът-ресторантьор е  избрал най-подходящите доставчици, след като останал доволен от качеството на продукцията.

 

Макар че ресторантът ще е френски, той няма да е гурме, а ще е предназначен за „обикновения човек“.

 

Депардийо вече е собственик на няколко ресторанта и винарна във Франция. В заведенията му се сервират ястия от традиционната френска кулинария, както и вина от собствената винарна.

 

Наскоро Депардийо стана почетен гражданин на Чечения и получи петстаен апартамент в Чечения като подарък "в традициите на чеченското гостоприемство". Северният град Мурманск не иска да остане по назад и обмисля също да направи подарък на френския актьор. Дали местните власти ще направят подобен жест към френския милионер, вероятно ще стане известно на 8 март, когато той е поканен да посети северния град.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed