25 Апр. 2024

Вие сте тук

Делян Добрев: Очакваме 6-8 % ръст в туризма през тази година

22.04.2012

 През тази година очакваме броят на туристите, почивали в България, да се увеличат с 6-8 %. Това прогноз0ира министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев във Велико Търново по време на станалата традиционна годишна среща с кметовете по проблемите на развитието на туризма.

Заедно със заместника си с ресор туризъм Иво Маринов те бяха в старопрестолния град за участие в международното туристическо изложение „Културен туризъм – Велико Търново 2012 г.“. Двамата посетиха щандовете на изложението и разговаряха с изложителите.

В изказването си министър Добрев акцентира и върху прогнозата за ръст на руските туристи с 20%. Една от предпоставките за това е осигурената възможност притежателите на шенгенски визи да влизат в България без национални визи.

В момента туризмът осигурява 15% от БВП, припомни думитеминистърът. Той акцентира и върху усилията на министерството за развитие на алтернативните форми на туризъм, които ще осигурят устойчиво развитие на отрасъла и преодоляване на сезонния му характер. Туризмът е една от сферите от нашия икономически живот, която се развива дори в условията на криза, каза още министърът.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed