29 Март 2024

Вие сте тук

Делян Добрев: Допълнителните мерки за сигурност на туристите ще останат постоянни

28.08.2012

Министърът се срещна със семействата на загиналите израелци в атентата на летище Сарафово

 

Предприетите мерки за сигурност на туристите няма да са временни, а ще останат постоянни. Съвместно със службите на Държавата Израел анализираме сигурността на ключови места у нас и ще приложим още дейности за повишаването й, за да надградим досегашния си опит. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на среща със семействата на израелските граждани, загинали при терористичния акт на летище Сарафово на 18 юли. В срещата участваха също посланикът на Държавата Израел в България Шаул Камиса Раз и заместник-министърът с ресор туризъм Иво Маринов.

 

Той поднесе дълбоките си съболезнования и изказа съпричастност към преживения от пострадалите ужас. Министърът увери, че българското правителство и компетентните институции предприемат всички мерки, за да бъдат разкрити и наказани организаторите и извършителите на варварския акт.

 

България и Израел са страни с приятелски взаимоотношения и подобна жестокост няма да сломи връзката между нас, устояла през годините. Туризмът е само част от тези приятелски отношения, каза още министърът и допълни, че следващата година ще се честват 70 години от спасяването от унищожение на българските евреи - факт, с който България се гордее пред света. Сътрудничеството ни ще продължи още по-активно във всички области от интерес на двете страни и това ще е нашият отговор към тероризма, заключи министърът. 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed