29 Март 2024

Вие сте тук

Дебат за ски зоната организират утре в Банско

07.02.2013

Община Банско и инициативен комитет за развитие на скизона Банско организират утре кръгла маса и дебат за развитието на скизоната в Пирин с участието на министри, експерти, еколози, браншови организации. Форумът на тема "Ски зона Банско - предизвикателства и развитие" ще започне в 13.30 часа в тържествената зала на читалище "Никола Вапцаров" в Банско, съобщиха организаторите. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев вече потвърди, че ще участва в дебата.

 

Кметът на община Банско Георги Икономов обяви, че отправя официално покана до министри, представители на екологични и браншови организации и експерти на кръгла маса в Банско и дебат за развитието на скизоната в Пирин още на 30 януари. Тогава бе поредният протест на жители на Банско и района, организирани от инициативен комитет, които отново издигнаха искания за построяване на втора кабинкова въжена линия, нови писти и развитие на ски зоната над града.

 

В поканата за събитието организаторите изразяват увереност, че в рамките на форума всички страни ще могат да изложат максимално ясно и свободно гледните си точки. Според тях именно град Банско е мястото, където е логично да се срещнат различните позиции за развитие на ски зоната и изграждането на нова кабинкова линия.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed