24 Апр. 2024

Вие сте тук

Две британски магистърски програми стартираха във Варна

06.10.2013

Единствените у нас британски магистърски програми - Master of Business Administration (MBA) и MSc Tourism Management, стартира учебната си година през уикенда, съобщиха от висшето училище.  Над 60 студенти от близо 10 държави са избралите съвместното магистърско обучение на ВУМК и Университета Кардиф Метрополитан (Cardiff Metropolitan University, UK), които ще се обучават в двата корпуса на българското висше училище – Варна и София.

 

Британските магистърски програми стартират за пета поредна година в България, а единствената у нас англоезична магистратура по туризъм - MSc Tourism Management -учебна  за първи път. Сред записалите се студенти са мениджъри от сферата на туризма, морското дело, телекомуникациите, авиотранспорта, финансите, търговията, банковото дело и  енергийния сектор. Любопитното тази година е, че повечето международни студенти са предпочели да се обучават във Варна.

 

На откриването във Варна доц. д-р Станислав Иванов и Ирена Пенчева, MBA ръководител на учебен отдел  поздравиха новоприетите студенти, както и ги запознаха с британската система на преподаване и оценяване. Началото на годината в София поставиха доц. д-р Веселин Благоев и екип от преподаватели, които  приветстваха студентите за добре дошли. Програмите в София и Варна се провеждат на английски език и по един и същ график, a обучението протича през уикендите и вечер в делнични дни. Първите модули, които ще се изучават са Одиторско счетоводство, Маркетинг и Стратегически Мениджмънт. От тази година МВА програма позволява специализации в областта на Човешките ресурси, Финансите, Здравен мениджмънт, Управление на проекти и др.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed