05 Апр. 2020

Вие сте тук

"Да останеш на инат" - първи флашмоб на Летище София

19.04.2012

Пътниците на столичния аеропорт бяха изненадани, когато в 12:30 ч. изведнъж зазвуча песента на Поли Генова - „На инат”. Едно момче развя българското знаме, а около него, привлечени от ритъма младежи, изпълниха символичен танц, пеейки заедно песента на българската певица. Всичко това се случи в рамките на първия  флашмоб, който се състоя днес на Летище София.


Около 40 студенти от Нов Български университет, ученици от Националната гимназия по полиграфия и фотография и млади предприемачи от „Президентски клуб България” предварително се бяха смесили с пътуващите и посетителите на Терминал 2. Младежите танцуваха около 3-4 минути, след което се разпръснаха внезапно все едно нищо не се е случило.


Някои от присъстващите гледаха учудено, други с интерес, а трети не обърнаха особено внимание на танцуващата група.


Първият флашмоб на Летище София се проведе под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и протече под мотото: “Да останем на инат – можем, знаем, искаме да променим България”.


Като особен вид представление, разчитащо на случайна публика, флашмобът постигна своя ефект сред пътниците на столичния аеропорт – част от тях се присъединиха към участниците. Новата техника цели промяна в поведението на хората, чрез определено въздействие. В случая посланието бе, че младите хора на България са знаещи и можещи и имат своето бъдеще в родината си – тук и сега. За тях не важи клишето: „Има само два изхода – Терминал 1 и Терминал 2 на Летище София”.

 

Столичният аеропорт бе сцена, от която младите хора на България изразиха по интересен начин своето мнение. То бе видяно от представители на различни етноси и култури – Австрия, Великобритания, Белгия, Русия, Франция, Италия, Румъния.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed