25 Юли 2021

Вие сте тук

Гърция очаква с оптимизъм Лято-2014

02.12.2013

Резервациите за туристическите дестинации в Гърция през лятото на следващата година са започнали, хотелите за юни в южната съседка вече се пълнят, а през декември се очаква да бъдат направени и повечето резервации за юли. Туроператорите смятат, че малки хотелчета, които в предишни години останаха затворени заради кризата, лятото догодина ще заработят, пише гръцкият в. "Етнос".
Хотелиери и туроператори не крият надежди, тъй като сигналите от международните пазари са позитивни и са на мнение, че през 2014-а Гърция ще отбележи нов рекорд по приходи в туризма.


Шефът на Асоциацията на туристическите агенции Андреас Андреадис прогнозира, че през 2014 г. постъпленията от туризма ще нахвърлят 13 млрд. евро и че Гърция ще бъде посетена от 18 млн. туристи.


Гърция се връща динамично на световната туристическа карта, каза Андреадис и допълни: "не забравяйте, че международни туроператори, като TUI, инвестират в гръцкия туризъм..."


TUI Travel обеща догодина да доведе два милиона туристи в Гърция и наред с това планира да пристъпи към хотелски инвестиции на островите Родос и Крит.


След като четири години понижаваха цените на туристическите пакети, за 2014 г. гръцките хотелиери вече ги продават на по-високи цени от 10 до 20 на сто, отбелязва изданието.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed