02 Май 2024

Вие сте тук

Гърците ще посрещнат Коледа у дома

26.12.2012

Гърците посрещат коледните празници в къщи на роднини и приятели. Причината е, че финансовото им състояние не позволява да отидат на зимна ваканция в популярни туристически дестинации, съобщи в репортаж електронното издание Зунгла. 


В повечето туристически комплекси, често посещавани в миналото от гръцки туристи, резервациите рязко са намалели. Тази година жителите на градовете изглежда са предпочели да отпочиват във вили на приятели и роднини и в селата си, за да спестят пари, посочва изданието. Данни на пътна полиция в Атина показва, че броят на автомобилите от столицата към провинцията е нараснал с 50% спрямо миналата година.


"Повечето гърци ще използват последните коледни надбавки за всичко друго, но не и за почивка", заявява пред агенция АНА-МПА Никос Келайдитис от сдружението на гръцките туристически представителства.


Хотелиери от популярни туристически дестинации предупреждават, че се отбелязва 20-годишен отрицателен рекорд при резервациите въпреки примамливите оферти. В същото време поскъпването на горивото за отопление е накарало много малки и средни хотелски комплекси да не отварят въобще.

 

По-голямата част от източноправославните християни празнуват Рождество Христово според Юлианския календар. Сред тях са жителите на Русия, Сърбия, Гърция, Армения, Грузия, Македония, Румъния, Беларус и част от Украйна.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed