20 Апр. 2024

Вие сте тук

Гугъл ще конкурира Юбър

31.08.2016

Американската корпорация Гугъл (Google) скоро планира да пусне официално в САЩ собствена онлайн услуга за поръчване на автомобилен превоз, с която ще конкурира компании като Юбър (Uber) и Лифт (Lyft), предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.


Гугъл ще използва за тази цел навигационното приложение Уейз (Waze), което придоби през 2013 година. То позволява да се следи в реално време състоянието на пътищата и да се избере оптималният маршрут. Гугъл възнамерява да задейства услугата тази есен, като засега тя ще е достъпна само на територията на Сан Франциско (Калифорния) и околностите му. Компанията се надява да разшири своята сфера на дейност и в други градове и щати, ако проектът се окаже успешен, пише в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от ТАСС.


Ключова разлика при новата услуга на Гугъл в сравнение с конкурентите ще бъде, че шофьорите, използващи Уейз, ще могат да качват само тези пътници, които са им на път. Последните пък ще плащат само разходите за изразходеното гориво по време на пътуването плюс малко отгоре за амортизация на колата. Първоначално Гугъл не планира да взима процент от заработеното от водачите.


Някога Гугъл бе инвеститор в Юбър, припомня АП.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed