18 Май 2024

Вие сте тук

Гръцки съд забрани четиридневна стачка в туризма

04.06.2012

Съдът на първа инстанция в Атина отмени планираната четиридневна стачка, която можеше да компрометира началото на туристическия сезон, съобщи Конфедерацията на гръцките туристически компании (GEPOET).


Преди това водачи на туристически автобуси заявиха, ча от 4 до 8 юни няма да осъществяват никакви трансфери. Това щеше да направи невъзможно както транспортирането на туристите между летищата и хотелите, така и организирането на екскурзии. Водачите искат от работодателите сключване на колективен договор за наем, който е по-изгоден от индивидуалния. Профсъюзът на шофьорите заяви, че членовете му са съгласни да приемат 20-процентно намаляване на заплатите, докато работодателите възнамеряват ка ги орежат със 70%.


Съдът обаче обяви стачката за незаконна и забрани провеждането й. GEPOET призова водачите на автобусите и работодателите да продължат преговорите, без да се стига до стачка.


Гърция е в тежка финансова криза и туристическият бранш разчита на добър сезон, за да смекчи последиците. През миналата година стачки в разгара на сезона многократно създаваха проблеми за транспортното обслужване на туристите. Тази година броят им е незначителен и засега не влияе негативно върху сезона.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed