На Никулден готвачи от пасажерските кораби на дружеството за круизен туризъм "Дунав турс" организираха в Русе уъркшоп за ученици, съобщи БТА, позовавайки се на информация от компанията.
Готвачите обучаваха своите бъдещи колеги от професионалната гимназия по туризъм в три направления - приготвяне на предястие, основно ястие и десерт.
Част от менюто включваше студено предястие с риба и виенски сос и "тафелшпиц" - виенско ястие от варено телешко месо с хрянов сос, спанак и картофи.
"Подобен уъркшоп правим за първа година. Това е начин да видим и какъв е интересът на учениците към професията на сладкаря и готвача. Нашата фирма непрекъснато е в контакт с гимназията, както и с тази по речно корабостроене и корабоплаване. По този начин ние попълваме персонала, стремим се да усетим пулса на младите хора", каза изпълнителният директор на дружеството Катя Стоянова.