25 Апр. 2024

Вие сте тук

Голф туризмът е перспективен за България

05.04.2015

Развитието на голф туризма в България има големи перспективи и може да бъде красивото лице на страната, като съчетава интереса на туристите към прекрасната природа, културно-историческите маршрути, балнеологията, морската ваканция и други. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на кръгла маса за развитието на голф туризма в комплекса "Lighthouse golf" край Балчик.


Тя коментира, че в България вече има седем сертифицирани голф игрища, което това дава възможност страната да стане целогодишна дестинация. Според стратегия на министерството на туризма трябва да действат поне 30 голф игрища, за да бъде страната ефективна и конкурентоспособна дестинация. Събираме информация от местните власти и Българската голф асоциация в кои райони има потенциал и инвеститорски интерес за изграждане на нови игрища, добави министърът.


Николина Ангелкова съобщи, че министерството на туризма подготвя специална чартърна програма за голфърите, която да обхване "крилата на сезона".  По думите й програмата може да стартира най-рано през март догодина и ще бъде насочена към туристите в Скандинавските страни, Германия, Великобритания.


Държавата и бизнесът трябва да обединят усилията си за развитието на голф туризма, още повече че България вече не е непозната на световните голфъри и получи признанието за най-перспективната голф дестинация, заяви на форума министърът на спорта Красен Кралев. По думите му магията на голфа завладява от ранна възраст и хиляди деца в страната вече са включени в обучения по този спорт.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed