26 Апр. 2024

Вие сте тук

Германските туристи отново ще пътуват по света

19.04.2017

Загърбват страха от тероризъм

 

Германските туристи - отдавнашни първенци в пътуванията по света, са се отърсили от опасенията, свързани с тероризма. Туроператорите отчетоха днес силно възстановяване на резервациите за ваканции за тази година, предаде ДПА.


Преди година германците "замразиха" плановете си за почивка в резултат на терористичните нападения в Париж, Истанбул и Брюксел, след като 2015 г. бе рекордна за туристическия бранш.


Днес обаче туристически компании и изследователски институти съобщиха, че резервациите за предстоящия летен сезон в Северното полукълбо, който започва през юни, са повече спрямо същото време миналата година.


Водещият туроператор Томас Кук (Thomas Cook), който работи във Великобритания, Германия, Скандинавието и Белгия, посочва, че резервациите за ваканции досега са скочили с 10 процента в сравнение с 2016 година.


Желанието на летовниците да пътуват в чужбина това лято на всички наши пазари е силно въпреки политическата и икономическата несигурност, коментира главният изпълнителен директор на компанията Петер Франкхаузер.


Конкурентни туристически фрими като ТУИ (TUI) и франкфуртската ДЕР Туристик (DER Touristik) също отчитат увеличение на летните резервации, направени от германци тази година.


За съживяване на летните пътувания съобщава и нюрнбергската група за пазарни проучвания Ге еф Ка (GfK). По нейни данни туроператорите в Германия са регистрирали 5-процентов растеж на резервациите за тазгодишния летен сезон през първите три месеца на годината. 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed