20 Апр. 2024

Вие сте тук

В разгара на сезона хотели и заведения по Черноморието търсят персонал

28.06.2012

Готвачи, помощник-готвачи, бармани, сервитьори и камериерки са най-търсените специалности за Черноморието. Това показва преглед на обявите, публикувани от началото на месеца на сайта jobs.bg. Заедно с това продължават да се търсят охранители, пиколи, снабдители, но също и специалисти в отдел „Продажби“ и дори управители на хотели и заведения.

 

Работодатели в туристическия бранш по Северното Черноморие продължават да търсят работници и специалисти за сезона, съобщи и директорът на бюрото по труда в Добрич Васил Сивков.


По думите му само на трудовата борса в областния град са заявени 210 свободни позиции в различни сектори, като повече от 60 са в туризма.

 

И тук продължават да се търсят готвачи, бармани, сервитьори, камериерки, охранители, продавачи на сладолед, преводачи в Кранево, черноморския комплекс "Албена", Каварна и други ваканционни селища.


Хората без препитание в Добричка област, регистрирани в бюрата по труда към края на май, достигат 9865 души. Равнището на безработицата е 12.4 на сто, като бележи спад от един пункт спрямо предходния месец

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed