20 Апр. 2024

Вие сте тук

В Париж ограничиха движението на автомобилите

17.03.2014

По-малко са задръстванията в Париж, след като днес  влязоха в сила драконовски мерки за ограничаване на движението на автомобили, целящи да понижат високите равнища на смог във френската столица, предаде ДПА.


Около 700 полицаи в града помагат да се наложат  най-строгите мерки за намаляване на използването на автомобили от 20 години, отбелязва Ройтерс.


Само на колите и мотоциклетите с нечетни номера е позволено да се движат днес по парижките улици. Глобата за неспазване на това нареждане е 22 евро (30 долара), уточни ДПА. Тази сутрин бяха наложени 3000 глоби.


Забраната не се отнася за такситата, линейките, електрическите и хибридните автомобили, училищните автобуси, камионите-хладилници и превозните средства с най-малко трима пътници.


Мярката бе оповестена през уикенда, след като пет поредни дни в северните и част от югоизточните райони на Франция бе регистрирано вредно ниво на замърсяване на въздуха.


Автомобилите с нечетни номера могат да бъдат спрени утре, а да бъде разрешено движението на четните номера, но местните власти все още не са обявили дали планът им, целящ да насърчи хората да използват градския транспорт, ще продължи и през втория ден от седмицата.


За четвърти пореден ден общественият транспорт е безплатен, за да се подпомогне намаляването на замърсяването във френската столица, отбелязва Асошиейтед прес.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed