29 Март 2024

Вие сте тук

В още един окръг в Турция е въведена забраната за алкохол

13.03.2013

След окръг Афионкарахисар /Западна Труция/, и в съседния окръг Ъспарта /Западна Турция/ е въведена забрана за консумация на алкохолни напитки на открити места, съобщава турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на решение на валията Мемдух Огуз.

 

Както съобщи  през май миналата година THExperts,  Афионкарахисар  в сърцето на Анадола бе първият град в Турция, в който  бе забранена употребата на алкохол.  Сега към него се присъединява още един окръг в същия регион.

 

Нарушителите на забраната ще бъдат глобявани. В решението на валията се посочва, че мярката е предприета с цел гарантиране на спокойствието и сигурността в окръга и предотвратяване на извършването на престъпления.


Забраната, която е влязла в сила от 7 март тази година, важи за паркове, градини, жилищни квартали, пътища в окръга, обществени места, места за пикник, гари, автогари, площади, булеварди, улици, места с исторически и културни забележителности, места за богослужение, изоставени сгради, строежи, места около банкомати, терени под мостове, автомобили.
От май миналата година подобна забрана бе въведена и в окръг Афионкарахисар /Западна Турция/.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed