27 Апр. 2024

Вие сте тук

В Западен Лондон са най-скъпите имоти във Великобритания

02.01.2013

Тихата лондонска уличка "Еджъртън кресънт", която се намира близо до луксозния универсален магазин "Хародс" в Найтсбридж, е най-скъпата улица във Великобритания, предаде Блумбърг.  Средната стойност на недвижим имот там е 8,14 милиона британски лири (13,2 милиона долара) според доклад на Лойдс Ти Ес Би (Lloyds TSB). 

 

"Еджъртън кресънт е в района "Кенсингтън и Челси" в Западен Лондон, където се намират 13 от 20-те най-скъпи улици в Англия и Уелс. Недвижимото имущество в района струва около пет пъти повече от средностатистическо жилище в Лондон и е с около 10 пъти по-скъпо от стойностите в национален мащаб, сочи докладът за жилищния пазар. Цените там получиха допълнителен тласък през последните години, тъй като богати чуждестранни купувачи търсят по-безопасни инвестиции на фона на дълговите сътресения в еврозоната.


Втората улица по този показател е "Парксайд" в Уимбълдън, Югозападен Лондон, със средна цена на жилище от 5,16 милиона лири, според Лойдс. Топ пет е допълнен от други адреси в Кенсингтън - "Кампдън хил скуеър", "Бленъм кресънт" и "Лансдаун роуд".


Извън Лондон най-скъпите адреси са в "зелените райони", югозападно от столицата, допълва Лойдс.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed