20 Апр. 2024

Вие сте тук

В Боровец утре се открива летният сезон

17.06.2011

Дни преди началото на астрономическото лято, утре в курорта Боровец ще бъде дадено началото на новия летен сезон, съобщиха  от "Бороспорт". Рилският курорт ще бъде алтернатива за пореден път като свежо и прохладно място през лятото.

Освен пешеходни разходки и автентична природа в курорта се предлага и джип-сафари, пътуване по оф-роуд маршрути, планинско колоездене, конна езда, стрелба с лък и забавления за малките във въжения град "Бороландия". Даже и пешеходният тур из Рила е с вариации - от обикновена разходка с пикник, до покоряването на рилския първенец - връх Мусала.

От това лято в курорта ще работи и детският клуб  "Бороленд", който има открита и закрита площ. Той може да осигури условия за игра на деца от две до десет години, а освен това е алтернатива и като място за детско парти.

Новост, която може да се превърне скоро в мода е и "внесената" от Америка популярна игра disk-golf. Тя наподобява голфа, но вместо топки се използва фризби.
В Боровец и тази година ще има възможност всеки любител на колоезденето да се наслади от професионалния байк-парк. Той е препоръчителен за почитателите на байк-ването в по-екстремен вид. Вече обаче има и по-леко - фамилно трасе, което може да се препоръча за начинаещите любители на планинското колоездене, както и на родители с деца.

Само година след като "Боровец Байк Парк" беше отрит, той ще е домакин на състезание от календара на Международния съюз по колоездене. "Borovets Bike Park DH OPEN 2011" ще се състои на 24 и 25 юни и е с амбицията да събере едни от най-добрите байкъри от страната и чужбина.

Това не е единственото състезание в курорта за това лято. В началото на юли - на 8 юли, в курорта ще бъде даден старт на традиционното "Рали България", което тази година ще е шести кръг от Европейския рали шампионат за 2011 г.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed