27 Апр. 2024

Вие сте тук

Въпреки снеговалежа летищата в София и Пловдив работят

26.01.2012

Въпреки обилния снеговалеж, летищата в София и Пловдив работят, макар полетите да се осъществяват със закъснения, съобщиха от двата аероторта.

Летище София работи при зимни условия, съобщиха от летището. На всеки 30 минути полосата се почиства, но полетите на самолетите се осъществяват с известни закъснения.Самолет на чешките авиолинии от Прага е кацнал тази сутрин в Бургас, поради лошите метеорологични условия в София.
Закъснение има на полетите при излитане - на "Луфтханза" към Мюнхен, на "България Ер" към Мадрид и към Берлин.

Летище "Пловдив" също работи при зимни условия, полосата е почистена, в 10,30 часа пристигна първият полет за деня от Франкфурт,  каза пред БТА директорът на аерогарата Дойчин Ангелов. Той уточни, че снегът е с дебелина около 10 см, изчистен е, предстои извършването на проби за спирачния път на самолетите. По думите му обаче обстановката е била усложнена от ниските температури и вятъра.

От сайта на летището става ясно, че, макар и със закъснение, досега са кацнали всички планирани полети. Досега са излетели всички самолети с изключение на полета на България Ер, който е отменен.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed