29 Март 2024

Вие сте тук

Въпреки ниските температури посрещат Коледа с къпане в ледената вода

26.12.2012

В разгара на зимата жители на няколко европейски страни посрещнаха Рождество Христово с коледни бани въпреки ниските температури на водата, пише днес вестник "Фигаро".


В Берлин в езерото Оранкзее смелчаци от двата пола се потопиха с огненочервени бански или чисто голи във водите, чиято температура беше около 0 градуса по Целзий. Мнозина от ентусиастите носеха червени тюлени ръкавици или червени шапки като на Дядо Коледа. Някои се бяха накичили с елхови гирлянди.


Около 400 души участваха в Барселона в 103-ото издание на Коледната купа - шампионат по преплуване на старото пристанище на каталонската столица. Мнозина от участниците в състезанието бяха дегизирани като Дядо Коледа.
Дъждът не попречи на смелчаците от клуба Серпентина да участват в традиционното коледно преплуване на изкуственото езеро Серпентина, намиращо се в лондонския Хайд парк.


В Монако асоциацията Приятели на коледната баня се изкъпаха в монакския залив с благотворителна цел. Приходите от осмото издание на тази проява отидоха за асоциация, набираща средства за онкоболните. Мекото време в княжеството направи традиционното коледно плуване по леко изпитание от миналогодишното издание на проявата.

 


В Бретан във Франция привържениците на традициите се подготвят също за зимно къпане, известно като Банята на морските лъвове. Тази година ритуалът ще се проведе на 30 декември в курортния град Фуенан.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed