28 Март 2024

Вие сте тук

Възстановяват се полетите между София и Цюрих

14.05.2015

С водни фойерверки бе посрещнат днес първият полет на Swiss International Air Lines. След тригодишно прекъсване националният авиопревозвач на Швейцария възобнови полетите между София и Цюрих.

 

Около 40 000 пътника годишно ще се възползват от новата авиолиния от София до Цюрих, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, който присъства на откриването на директната авиолиния.


Министърът  благодари на българския посланик в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн Меглена Плугчиева, както и на швейцарския посланик у нас Денис Кнобел за положените усилия за възобновяването на линията.


Московски подчерта, че се запазва положителната тенденция в развитието на Летище София. Данните показват, че с 6% са се увеличили обслужените пътници и самолети през април спрямо същия месец на миналата година. Поради увеличаването на пътниците и полетите на Летище София се работи и за развитие на летищната инфраструктура. Вече текат строителните дейности по разширението на антиобледенителната площадка в източна посока, което ще увеличи капацитета на съоръжението три пъти. През тази година се предвижда да започне строителството и на нова скоростна пътека за рулиране. Изграждането й ще намали времето за придвижване на самолетите и ще доведе до по-добра оперативност на пистата и перона, посочи министърът.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed