20 Апр. 2024

Вие сте тук

Възможности за сътрудничество търсят туроператори в Индия

15.10.2012

Възможности за сътрудничество в областта на туризма обсъдиха български туроператори на среща с Индийската асоциация на туроператорите в Делхи. 

 

Общо бе мнението, че перспективен е обменът в областта на бизнес, MICE, СПА и културно-познавателния туризъм. Това съобщиха от Българската търговско-промишлена палата, организатор на бизнес делегацията, която придружава министърана икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на посещението му в Индия.

 

Бизнес мисията е в рамките на 17-та сесия на Българо- индийската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която се провежда на  15 и 16 октомври т.г.

 

Четиридесет милиона индийски граждани пътуват всяка година до различни туристически дестинации. Индийските туристи са № 1 в Дубай, Швейцария, Великобритания, посещавайки тези страни с цел пазаруване. Освен това Индия инвеститор номер едно в туризма на Острова.

 

Над 100 индийски фирми посрещнаха българската бизнес делегация в Делхи. Днес те проведоха бизнес форум, организиран от Федерацията на индийските търговско-промишлени палати /FICCI/, Българската търговско-промишлена палата и Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на България в Делхи.

 

 

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed