28 Март 2024

Вие сте тук

Въвежда се единен номер за хотелските рецепции

27.04.2015

Ще бъде въведен единен телефонен номер за връзка с хотелските рецепции, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от пресцентъра на министерството. Промените ще залегнат в новата наредба за категоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, която Министерството на туризма подготвя и ще бъдат одобрени до края на май. От министерството не дават повече подробности как ще се реализира идеята.

 

„Ще инициираме дискусия с бранша, за да определим кой е най-подходящият номер и той ще бъде заложен като задължително изискване за рецепциите на всички хотели“, каза министър Ангелкова. По думите й ще бъде предвиден и гратисен период за хотелите, за да отговорят на новото изискване. Според експертни мнения това няма да доведе до разходи за бизнеса, но ще повиши качеството на предлагания продукт, посочват от министерството.

 

По време на срещата бе обсъден и допълнителният етикет за качество, по който се работи в министерството. „Ще обсъдим един от елементите в него да бъде предоставянето на свободен интернет достъп на територията на хотелите“, посочи Николина Ангелкова.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed