24 Окт. 2021

Вие сте тук

ВУМК Добрич се преобразува във Висше училище по мениджмънт - Варна

21.06.2015

Висше училище "Международен колеж-Албена", гр. Добрич (ВУМК) се преобразува във Висше училище по мениджмънт, гр. Варна (ВУМ), съобщиха от висшето учебно заведение. Решението е взето от Народното събрание на 21.05.2015 г. И е публикувано в Държавен вестник на пет дни по-късно (http://vumk.eu/_admin/files/upload/News/38_15.pdf).

 

 

Според мениджмънта на висшето училище неговият нови статут епризнание за усилията на екипа на ВУМ да осигуряват високо качество на обучение в предлаганите от ВУМ специалности, както и на научните изследвания на преподавателите и студентите.

 

 

Освен досегашните направления и специалности, по които висшето училище предлага обучение – „Администрация и управление“, „Икономика“ и „Туризъм“ в градовете Варна и Добрич, се планира разкриването  и на нови бакалавърски и магистърски програми на български/английски език. Те ще се предлагат в Академична школа за следдипломно обучение (School of Postgraduate Studies), Академична школа за бизнес и маркетинг (School of Business and Marketing), Академична школа за компютърни науки (School of Computer Sciences),Академична школа за туризъм и хотелски мениджмънт (School of Tourism and Hospitality Management), Академична школа за модерно образование (School Education) и Институт за кулинарни изкуства (Culinary Arts Institute.)

 

 

ВУМ  ще има капацитет до2000 студента, които ще могат да се обучават във Варна и Добрич. Сред възможностите, които щеимат студентите, саизбор между следване за диплома „проф.бакалавър“ и „бакалавър“, завършване с две дипломи за степен бакалавър (българска от Висше училище по мениджмънт) ивтора от партньорски университет на ВУМ отВеликобритания, Швейцария, Холандия и др.; завършване с две дипломи за степен магистър(българска от Висше училище по мениджмънт) ивтора от дългогодишния партньор на висшетоучилище – Cardiff Metropolitan University, Великобритания.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed