25 Апр. 2024

Вие сте тук

Всяка пета резервация ще е от мобилно устройство през 2014

19.04.2013

Всяка пета резервация ще бъде извършвана от мобилно устройство през 2014 г., показва прогноза на HRS.com.

 

Бързите темпове на развитието на интернет и появата на нови приложения постепенно превръщат мобилните устройства в своеобразни джобни туристически агенции. Само след година потребителите ще влизат в интернет два пъти по-често от мобилни устройства, отколкото от настолни компютри и лаптоп,  твърдят експерти на резервационната система след проучване на потребителите.

 

Около 71% от тях планират през следващите две години да извършват туристически резервации през мобилен интернет. Оборотът на компанията от мобилни резервации се е удвоил през 2012 г., достигайки 6% от всички резервации в системата. Очакванията са броят на потребителите да нарасне до 20% само след година.

 

 Все по-често туристите – и бизнес, и ваканционни, резервират хотела само ден или два преди пристигането си, а три резервации от четири се правят в деня на пристигането.

 

Според Бьорн Крамер, директор мобилни и иновативни технологии в  HRS.com съвсем скоро на туристите няма да им е достатъчно само да си резервират стая през мобилното устройство. Времето е ценен ресурс, така че те искат нови услуги, които улесняват пътуванията. Онова, което беше невъзможно вчера, утре ще е нещо нормално на туристическия пазар. И днес някои хотели вече предлагат възможност туристът да направи резервация, а след това да се регистрира в хотела, да получи номера на стаята си и електронния ключ, докато пътува към него. След като пристигнат, гостите могат да получат допълнителна информация за хотела – например, за услугите и работното време на СПА центъра, за румсървис и пр.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed