25 Апр. 2024

Вие сте тук

Все още не е ясна причина за натравянето на децата в Кюстендил

27.04.2012

До 72 часа след вземане на пробите ще стане ясна причината, която изпрати в болница 39 деца, участващи в зелено училище в град Кюстендил. На 25 април т.г. те са потърсили лекарска помощ със съмнения за хранително натравяне, симптомите били гадене, разстройство и повръщане, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/.

 

Директорът на Областна дирекция по безопасност на храните – Кюстендил инж. Стоян Саев е пристигнал късно вечерта на място, като незабавно е разпоредил проверка на кухнята на петзвездния хотел, където са настанени децата. Взети са проби от хранителните продукти, контактните повърхности и от персонала на кухнята. До излизане на резултатите кухнята на хотела, в които са били настанени децата, остава затворена, уточняват от БАБХ.

 

Според bTV обаче има няколко версии за причините за инцидента – освен възможността децата да са се заразили заради храната или водата в басейна на хотела се споменава консумация на продукти, купени извън хотела, изворна вода, която децата са пили по време на разходка, както и обработване на зелени площи с химикали.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed