19 Апр. 2024

Вие сте тук

Впечатляваме французите с тракийски съкровища

23.09.2014

Тракийското наследство по българските земи и предстоящата му изложба в Лувъра догодина са във фокуса на българското представяне на Международното туристическо изложение "Top Resa" в Париж.

 

България участва за десети път с щанд на Top Resa 2014 в Париж. Международното туристическо изложение International French Travel Market (IFTM), което се провежда от 23 до 26 септември, е сред най-големите туристически борси, насочена към професионалисти от Западна Европа.

 

Рекламният щанд на България е на площ близо 62 кв.м. В него заедно с Министерството на икономиката и енергетиката участват 8 туристически компании и една община. Сомелиер ще запознава посетителите на изложението с качествата на българските вина.

Изложението предлага най-висока класа туристически продукти. Освен дестинации тук се представят авиокомпании, луксозни хотели, голф клубове, СПА центрове и др., съобщават от Министерството на икономиката.



Очаква се интересът от страна на туроператорите да бъде насочен към различни видове услуги - морски, културен, приключенски, винен, гурме, city breaks, балнео-, СПА, уелнес туризъм. На втория ден от изложението ще се проведе презентацията на страната на тема "България – древна и автентична".



През 2013 г. броят на френските туристи е бил 138 246, а за периода януари - юли 2014 г. е 70 431, което е 5.1% повече в сравнение с първото шестмесечие на 2013 г., показват данните на министерството.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed