25 Апр. 2024

Вие сте тук

Включват заведения във винени маршрути

14.06.2012

Ресторанти, музей, археологически находища и др. ще бъзат включени във винени маршрути по пътишата на виното в България. Това стана известно днес след разширено заседание на Управителния съвет на Регионална лозаро-винарска камара (РЛВК) – Тракия в гр. Пловдив.

Обсъдена бе и мярка „Промоция на български вина в трети страни” от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2008/2009 – 2013/2014. В дневния ред на срещата беше добавена и информация за отделните мероприятия в програмите за промоция на български вина, както и конкретизиране на участниците.

 

Председателя на РЛВК-Тракия г-н Константин Маджаров съобщи, че е от изключителна важност родните вина да бъдат промотирани в най-добрата си светлина на пазарите на трети страни с цел да се затвърди имиджа на българското винопроизводство. Той коментира също и задачите и действията за ефективно участие в одобрените проекти на РЛВК-Тракия в Европейските национални програми за подпомагане.

 

В срещата участваха още изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев, Георги Ралчев – и.д. началник на отдел “Плодове, зеленчуци и маркетингови стандарти” към Министерството на земеделието и храните, както и представители на лозаро-винарския бранш.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed