19 Апр. 2024

Вие сте тук

Вини АД с нов мениджърски екип и амбициозни пазарни планове

14.03.2012

На снимката: /отляво надясно/ Кольо Бойчев, финансов директор; Валери Чулин, директор производство; Пламен Ангелов, главен изпълнителен директор; Димитър Шалявски, управител на търговската структура на Вини АД; Борис Секулски, маркетинг мениджър;

 

 

Удвояване на продажбите и инвестиции за близо 7 милиона лева планира

един от най-старите производители на високоалкохолни напитки у нас

 

 

През 2012 г. Вини АД планира да удвои продажбите си в сравнение с миналата година. Това съобщи днес пред журналисти новото ръководство на компанията, която е една от 5-те топ-производители на високоалкохолните напитки в България.

 

Вини АД планира инвестиции в размер на близо 7 милиона лева и ще открие минимум 40 нови постоянни работни места до края на годината, каза новият главен изпълнителен директор Пламен Ангелов. В неговия екип от специалисти ще се включат новият финансов директор Кольо Бойчев и маркетинг мениджърът Борис Секулски. Търговското дружество на компанията ще бъде оглавено от Димитър Шалявски. В управленския състав непроменена остава позицията директор производство, от която един от най-дългогодишните служители на Вини АД и утвърден професионалист в сферата - Валери Чулин – ще продължи да отговаря за качеството на продукцията на компанията.

 

„Фокусът на Вини АД през следващите години ще остане в сферата на високолакохолните напитки. Вътрешният пазар за нас е най-ключов и през следващата година планираме да създадем няколко нови марки именно в тази сфера. Ще развиваме утвърдените си продукти като Сливенска Перла и ще създаваме нови, за да можем да се грижим за това на българския пазар да има достатъчно качествени напитки от естествени суровни, каза още Пламен Ангелов. Компанията разполага с над 5 хил. дка собствени лозя, на които се отглежда мускат отонел – суровината за Сливенска перла.

 

Около 30% от производството на компанията се реализира в ХоРеКа сектора, каза пред THExperts шефът на търговското дружество на компанията Димитър Шалявски. По думите му ще продължи сътрудничеството с ресторантьорския бранш, където тази година се очаква увеличаване на продажбите.

 

Само след дни по време на Международния панаир в Пловдив ще бъде направена премиера на новите високоалкохолни напитки на компанията.

 

Вини АД е основана през 1920 г. и е наследник на Винпром Сливен и Вини ЕАД. Днес групата обединява в себе си компании от сферата на производството и дистрибуцията на високоалкохолни напитки. Вини АД разполага с 5 000 дка собствени лозови масиви и 130 служители. Търговското дружество на компанията се грижи за дистрибуцията и пласмента на високоалкохолните напитки, произведени като част от Вини АД. Вини АД е член на УС на Националната лозаро-винарска камара и на Болгар продукт АД.

 

 Главният изпълнителен директор на компанията Пламен Ангелов се присъединява към Вини АД през 2006 г. като член на Управителния й Съвет.   Той се занимава с част от юридическото обслужване в структурите на Вини АД в продължение на 5 години, а през октомври 2011 г. става прокурист на компанията. На базата на безупречните управленски и лидерски качества, които Пламен притежава, от месец март 2012 г. той е избран от Общото събрание на акционерите за главен изпълнителен директор на Вини АД.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed