28 Март 2024

Вие сте тук

Виетнам с интерес към български вина

07.06.2012

 Виетнам проявява голям интерес за внос на български вина. Това стана ясно по време на пресконференцията на Двадесет и втората сесия на Междуправителствената българо-виетнамска комисия в хотел „Анел”, София.

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров информира, че по време на сесията е договорено двете администрации, които отговарят за контрола на виното и спиртните напитки, да обменят опит, за да може след това бизнесът да има утъпкан път. От началото на сътрудничеството между България и Виетнам до сега, стокообменът се движил вълнообразно, като най-висок е бил през 2008 г. в размер на 96 млн. долара, допълни още той. Зам.-министърът заяви, че и двете страни са икономически и финансово стабилни.

Заместник-министърът на индустрията и търговията на Социалистическа Република Виетнам г-жа Хо Тхи Ким Тхоа информира, че страната й има интерес за засилване на сътрудничеството в областта на животновъдството, растениевъдството, семепроизводството, както и в технологията за преработка на плодове и зеленчуци. Тя допълни още, че изявява интерес към обмяна на опит в областта на туризма, банковото дело и комуникациите.

Двамата зам.-министри се обединиха в мнението си, че двете страни имат общ интерес и потенциал за развиване в областта на икономиката, търговията и инвестициите за силно бъдещо сътрудничество.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed