19 Апр. 2024

Вие сте тук

Виена е градът с най-висока репутация в света

19.06.2015

Виена е начело на още една класация. Австрийската столица е градът с най-добра репутация в цял свят за 2014 година, съобщи за БТА, позовавайки се на бюрото за връзки с община Виена.


За първи път тази година Виена оглави класацията за "Град с най-добра репутация" ("City RepTrak"), която се провежда от консултантската компания Репютейшън инститют (Reputation Institute). В изследванията от 2011 г. досега Виена винаги е била на едно от челните места, но тази година тя успя със 76,4 точки да задмине Мюнхен (76,2) и остави след себе си мегаполиси като Сидни и Ню Йорк.

 

В проучването са взели участие 22 000 потребители от страните от Г8 - САЩ, Великобритания, Канада, Япония, Франция, Германия, Италия и Русия.


Жителите на тези държави са оценявали 100 града по няколко основни критерия, сред които икономическо развитие, ефективно административно управление, привлекателност на града, сигурност и качество на живот. Въз основа на тези критерии проучването посочва градовете, които хората или бизнес компаниите е най-вероятно да изберат, за да посетят с туристическа цел или да правят бизнес и да инвестират в тях. В класацията Виена е следвана от Сидни, Флоренция и Венеция. 15 европейски града са сред първите 20, а на последните места са Карачи, Кайро, Богота, Техеран и Багдад. Български градове не са представени, а столицата на съседна Румъния, Букурещ, е на 68-о място.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed