25 Апр. 2024

Вие сте тук

Верига заведения за деца и младежи ще създаде общината в Москва

20.04.2012

 До края на 2012 година с подкрепата на правителството на Москва ще бъдат открити 30 кафенета и кафетерии за деца и младежи, съобщиха руските медии. Заведенията ще бъдат във всички райони на руската столица. Детските кафетерии ще предлагат здравословна храна и развлечения – зали с игрални автомати, настолни и интернет-игри, кръжоци, както и детски празници с участието на професионални актьори и артисти.


В заведенията ще бъде забранено пушенето и консумацията на спиртни напитки. Младежките кафенета също ще са безалкохолни. В тях посетителите ще могат да гледат филми, спортни програми, ще се организират турнири за настолни игри, танцови вечери и караоке.


Изискванията към подобен тип заведения са разработени още през 2009 г., но тогава властите не са имали готовност да предложат на инвеститорите преференции.


Три години по-късно правителството на Москва разглежда различни варианти за привличане на ресторантьори за участие в проекта, съобщи вестник «Известия». Според изданието властите са готови да подпомогнат предприемачите с промотиране и реклама на новия тип заведения.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed