20 Апр. 2024

Вие сте тук

Велико Търново и Луксор ще си партнират в туризма

14.04.2016

Разширяване на контактите в сферата на бизнеса между България и Египет трябва да се разширяват и насърчават. Част от този процес може да бъде установяването на партньорски отношения между Велико Търново и град Луксор, на базата на което да се създаде връзка и между предприемаческите среди.Това заяви Посланичката на Египет в Република България Н. Пр. Манал ел Шинауи, която посети Велико Търново.

 

 Тя оцени старопрестолния град като туристическа дестинация от първа класа и изрази очакване, че броят на посетителите от чуждестранната държава в България ще се увеличи. По време на визитата си тя се срещна с кмета Даниел Панов. Н. Пр. Манал ел Шинауи сподели, че през 2016 г. се навършват 90 години от установяването на дипломатически отношения между България и Египет, а сътрудничеството следва да бъде разширено.

 

Даниел Панов разказа на посланичката за славната история на Велико Търново и направи кратка характеристика на икономическия профил на общината. „Стремим се да насърчаваме инвестициите и екологично чистите производства, каквито например са изработването на платове и порцелан”, обясни Даниел Панов. Кметът на Велико Търново подчерта стратегическото местоположение на общината, която се намира в центъра на България и ще е пресечна точка автомагистрала „Хемус” и Девети транспортен коридор „Хелзинки – Истанбул”. „В непосредствена близост е международното летище в Горна Оряховица, което вече има сериозен концесионер, както и вторият по големина железопътен възел в България”, каза още Даниел Панов.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed