28 Март 2024

Вие сте тук

Велико Търново за 10 път ще е домакин на Международно туристическо изложение „Културен туризъм”

16.04.2013

От 18 до 20 април 2013 г. Велико Търново ще е домакин на десетото, юбилейно издание на Международно туристическо изложение „Културен туризъм”, съобщиха организаторите. Форумът се организира от Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”, Община Велико Търново и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, съвместно с Асоциация на Българските туроператори и туристически агенции, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

 

Изложение “Културен туризъм” е най-мащабният и утвърден форум в България, който акцентира върху проблемите, развитието и перспективите на културния туризъм. В рамките му чуждестванни участници и български общини, неправителствени организации, културни институти и фирми от туристическия и свързания с него сектори, представят своя потенциал за развитие на туризма в България. Първото издание на изложението е от 10-12 юни 2004 г., а от 2005 г. туристическата борса във Велико Търново се провежда ежегодно през втората половина на месец април.

 

Над 30 общини, МИЕТ, Националният исторически музей, Националният военноисторически музей, плевенската художествена галерия “Илия Бешков”, Регионален исторически музей Шумен и др. ще се включат в тазгодишното изложение. Със свои щандове ще бъдат представени побратимените на В.Търново градове Байон  (Франция), Твер (Русия), Яш (Румъния), Задар (Хърватска) и посолствата на Аржентина, Виетнам, Индонезия, Индия, Южна Корея, Унгария, Южна Африка, Испания, Япония и Украйна. На борсата ще се презентират нови туристически дестинации и атракции, както и проекти в областта на културния туризъм. Демонстрации и училище по танго за любители ще организира посолството на Аржентина, а Национално сдружение „Седянка” ще проведе конкурс за изработване на българска роза от различни материали и ще дава уроци по плъст и работа със студен порцелан и др.

 

В рамките на изложението ще се проведе деветото издание фестивалът на туристическия филм „На източния бряг на Европа” и конкурсът „ВИНОБАЛКАНИКА 2013”. Във филмовият фестивал ще бъдат представени 47 заглавия от 20 страни. Освен конкурсната програма ще има модули „Киното в града” и „Специална филмова колекция”  с документални филми, получени награди на фестивали през годината.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed