26 Апр. 2024

Вие сте тук

Варна посрещна първите круизни туристи

13.04.2014

Повече от 1500 туристи от Германия, скандинавските държави, Франция и Великобритания слязоха от борда на първия за сезона круизен кораб, който акостира в неделя във Варна.

 

Лайнерът Ем Ес Си "Синфония" " (MSC Sinfonia) промени маршрута си и вместо в Ялта и Крим направи спирка в морската ни столица, съобщиха от Морска гара.

 

Маршрутът на 12-дневния круиз започва в Италия, преминава през Средиземно море и продължава в Черно море. Корабът има 12 палуби, на които са разположени близо 800 каюти, ресторанти, казино, магазини, дискотеки, басейни и СПА център.

 

Както преди време съобщи THExperts, няколко круизни компании промениха маршрутите си в Черно море, за да избегнат пристанищата Одеса, Севастопол и Ялта. Повечето от тях се преориентираха към пристанища в други държави, сред които Турция, Румъния, Грузия и България.

 

Компанията Ем Ес Си круизис (MSC Cruises) е включила в променените си маршрути Волос, където се намират скалните манастири Метеора, и българския морски курорт Варна в априлските и майските плавания на кораба "Ем Ес Си Синфония“. Други компании са избрали пристанища в Грузия, Турция, Румъния и Гърция.

 

Етикети: 
Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed