16 Апр. 2024

Вие сте тук

Български вина се промотират на летище София

03.02.2012

Снимка: creativedoxfoto

 

Чаша ароматно българско вино от днес е новата екстра на летище София. Ежемесечните дегустаци на престижни български вина ще се предлагат в обновения салон „Преслав“ на летище София.

 

Ръководството на летището подкрепи идеята на Националната лозаро-винарската камара да се промотират български вина пред чуждестранните гости, които посещават България.

„Това е шанс да представим България като страна с традиции и изключителни достижения във винопроизводството“, каза при стартирането на инициативата председателят на Националната лозаро-винарска камара /НЛВК/Пламен Моллов.

 

Според изпълнителния директор на летище София Веселин Пейков в рамките на инициативата всеки месец ще се промотират подбрани вина от различни колекции на различни български винарски изби.

„ Домейн Бойар“ е първата българска винарна, която представя продукцията си. Компанията от 20 години е водещ производител и износител на качествени български вина, като реализира продукцията си в България и на международния пазар. Регистрирана едновременно в София и Лондон, „Домейн Бойар“ е първата частна винарска компания след промените. Изнася вина за Европа, Канада и Япония.

Вината „Домейн Бойар“ и „Сините скали“ са включени в британската класация на най-продаваните вина „Топ 50“ на AC Nielsen.

През 2011 г. компанията изцяло обнови портфолиото си, като разработи нови модерни винове и стилове вина с марките Quantum, Ars Longa, Chanson, Code, Next Twenty,Domain Poyar Platinum, които предлага на ценителите, с широка палитра от интересни вкусове с участието на по-малко познати сортове като марселан, пети вердо, гренаш, шенин блан, каладок.

 

Салон „Преслав“, който досега беше предназначен само за пътници от бизнес класа, вече е достъпен за всеки пътник, който срещу 14,40 евро може да го посети. В салона с капацитет 50 места няма ограничения нито по отношение на авиокомпанията, нито по отношение на класата, с която летят пътниците, уточниха от летището.

Пътниците могат тук да прекарат приятно времето си и да дегустират отбрани вина от преднижни български изби, да консумират сандвичи и безалкохолни напитки.

Те имат достъп и до обособения бизнес център, който е оборудван с интернет, копирна машина, принтер и факс, които се ползват безплатно. Екстрата е особено удобна за пътници, които преминават транзитно през София и имат по-дълъг престой на летище София.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed