20 Апр. 2024

Вие сте тук

България ще развива по-активно бизнес контактите си с Шанхай в туризма

16.11.2012

Министерсттвото на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и Шанхайската туристическа администрация подготвят меморандум за разширяване на сътрудничеството си в туризма, стана ясно от срещата на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов със заместник-председателя на администрацията У Дзиянгуо. Разговорът се състоя в рамките на втория ден от Международно туристическо изложение CITM 2012 в главния град на провинцията, съобщи пресцентърът на МИЕТ. 


Иво Маринов подчерта разнообразните възможности на България да присъства все по-осезаемо на огромния китайски пазар като атрактивна целогодишна дестинация. Г-н У бе специален гост на самостоятелната презентация на страната ни пред повече от 30 големи местни туроператорски компании и десетина медии.


Искаме да ви покажем България като уникален и разнообразен туристически маршрут, който да откриете, каза в приветствието си Иво Маринов. Горди сме от големия потенциал, с който разполагаме като география и природа въпреки малката си територия - богато биоразнообразие и много минерални извори, защитени паркове и пещери, добри традиции в балнеологията и СПА услугите, древна история и уникално културно наследство от няколко епохи. България притежава 9 обекта, включени в списъка на ЮНЕСКО, и най-старото обработено злато в света, каза зам.-министърът.


Присъстващите оцениха високо и сборен клип за страната ни, подготвен от МИЕТ, а също дегустираха и типични български вина.
Иво Маринов даде интервю и за най-гледания тв канал в Шанхай - ICS. За деветте месеца на годината България е посрещнала близо 7000 китайски туристи, което е растеж от 29 процента спрямо същия период на миналата година. 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed