02 Май 2024

Вие сте тук

България ще представи културното си наследство на борса в Италия

16.11.2011

Културното наследство на България ще бъде акцент в представянето на международното туристическо изложение "Borsa mediterranea del archiologico", което ще се състои от 17 до 20 ноември в Паестум, Италия, съобщи пресцентърът на министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Българското участие демонстрира разнообразните възможности на страната ни и нейната столица да запознават туристите с културните и историческите си забележителности. България разполага с уникални артефакти, които се вписват успешно в нови туристически маршрути. Тя има потенциал да бъде в европейската призова тройка заедно с Италия и с Гърция по развитие на историческия и археологическия туризъм, припомнят от министерството.

Изложението се организира от кметството на провинция Салерно с подкрепата на Министерството на материалните и културните ценности на Италия, Световната организация по туризъм и Международната организация за опазване и съхранение на културното наследство. Форумът акцентира върху развитието на археологическия туризъм и интеграцията между културите, както и върху преодоляването на сезонността в бранша и откриването на нови работни места.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed