26 Апр. 2024

Вие сте тук

България участва за 27 път на "Зелена седмица" в Берлин

14.01.2016

Био краве кисело мляко, био краве сирене, българско краве, овче и козе сирене и кашкавал от овче мляко са само част от продуктите, които България представя на Международното изложение за земеделие, храни и градинарство "Зелена седмица". То бе открито официално днес в Берлин за 81-и път. Очаква се над 1600 изложители от 70 държави да представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост.

 

България участва за 27-ми път със свой собствен щанд с площ 140 кв.м., на който18 фирми излагат  свои продукти. Българското национално участие се организира под егидата на Министерството на земеделието и храните, а заместник-министър Васил Грудев откри българския щанд на "Зелена седмица 2016".

 

На изложениетопроизводители от цял свят представят на "Зелена седмица" своите продукти - свежи зеленчуци, риба, меса и млечни продукти, хляб, сладкарски изделия, вина, бира и други спиртни напитки, подправки, козметика. За целта отделните държави изграждат на територията на щандовете си ресторанти и кухни, в които предлагат традиционни специалитети, а комерсиализацията на изложението е факт особено през последните години. "Зелена седмица" включва и директни продажби на селскостопански и биологични продукти.

 

Форумът е открит за посетители от 15 до 25 януари 2016 година. Тази година за първи път страна партньор е държава от Африка - Мароко, а мотото на световното изложение е "Светът е възможен без глад".

 

Изложението се съпътства от множество конференции, семинари и срещи на разнообразни теми. То е форум, на който министрите на земеделието от цял свят, политици и експерти в областта разменят опит и идеи.


При посещението си в Берлин заместник-министър  Грудев, който оглавява българската делегация, ще има срещи с министрите на земеделието на Естония и Унгария.


Организаторите в Берлин очакват събитието да привлече повече от 400 000 посетители и близо 5000 представители на медии от около 70 страни.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed