26 Апр. 2024

Вие сте тук

България се представя като СПА дестинация в Берлин

05.03.2013

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов представи България като СПА дестинация на специална пресконференция пред чуждестранни медии в Берлин, съобщиха от МИЕТ. Събитието е организирано от Европейската СПА асоциация и предшества откриването на най-значимото световно туристическо изложение ITB в германската столица.

 

Иво Маринов подчерта дългогодишните традиции на България в СПА и балнеотуризма. Със своите над 600 минерални извора нашата страна се нарежда на второ място в Европа след Исландия. Голяма част от модерните СПА комплекси са построени в екологично чисти райони със запазена природа, каза още зам.-министърът. Тези центрове предлагат много възможности за забавление и спокойствие, част от тях се намират в близост до културни паметници, основно от Римската епоха.

 

Иво Маринов  посочи, че от 14 до 17 май тази година Поморие ще бъде домакин на Годишния конгрес на Европейската СПА асоциация. Градът е морски център на медицинския туризъм и е известен със своите лечебни възможности.

 

Председателят на Европейската спа асоциация (ЕСПА) Мартин Плахи също даде пресконференция, в която основен акцент бе представянето на предстоящия конгрес, на който за първи път България ще бъде домакин. Конгресът бе определен като едно от най-значимите мероприятия в областта на медикъл спа, спа и уелнес туризма в Европа за 2013г. Очаква се той да събере участници от водещи международни компании – хотелиери, туроператори, фирми за оборудване на спа центрове, спа продукти.

 

На събитието ще присъстват и кметове на водещи европейски спа общини (Германия, Португалия, Чехия, Унгария, Естония, Литва, Румъния), представители на европейски здравно осигурителни каси и пенсионни дружества и специалисти в областта.

 

 

Основни акценти в програмата на Конгреса ще бъдат сесии с представяне на  методи за успешно управление на спа дестинации, маркетинг, продажби и PR в медикъл спа и спа хотелите, изискванията на спа клиента, възможности за сътрудничество с частни здравно осигурителни компании и пенсионни фондове.

 

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed