03 Май 2024

Вие сте тук

България и Тоскана ще разширяват сътрудничеството си в туризма и земеделието

14.09.2013

Фондацията "Система Тоскана" обяви конкурс по проект в областта на туризма, който е финансиран от българското министерство на труда и социалната политика с помощта на Европейския социален фонд, съобщи БТА. Бенефициент по проекта е българският туроператор "Орма Травел" ЕООД с партньор фондация "Система Тоскана". Основна цел на проекта е чрез обмяна на опит, знания, идеи и програми за развитие на човешките ресурси да се подобри конкурентоспособността и адаптивността на хората, които работят в сферата на туризма.


Конкурсът в Тоскана ще излъчи 10 италиански представители в програмата, която предвижда по две работни срещи в България и в Италия с продължителност от пет дни всяка. Участниците от Тоскана ще изготвят анализи с описание на добрите практики, които подлежат на адаптиране за България и включване в разработката на иновативен модел за развитие на туризма.

 

България предложи да бъде сключено споразумение за сътрудничество в земеделието с областта Тоскана, съобщиха днес италиански медии.


Предложението е направено по време на срещата на българска делегация, водена от заместник-министъра на земеделието и храните Бюрхан Абазов, със завеждащия земеделската политика на областното ръководство на Тоскана Джани Салвадори. Делегацията е на посещение във Флоренция по повод земеделското изложение "Експо рурале 2013", което е етап от подготовката на Световното изложение "Експо Милано" през 2015 година.


От българска страна е била дадена много висока оценка на земеделското изложение и на срещите с ръководители на областни ведомства и фермери в Тоскана.


"Вашият опит е ценен за нас и ние бихме искали да го приложим в нашите условия," са цитираните думи на Бюрхан Абазов.
Джани Салвадори е приел с ентусиазъм предложението и е изтъкнал, че българска област би могла да се присъедини към мрежата от 27 европейски области, която е координирана от Тоскана.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed