20 Апр. 2024

Вие сте тук

България и Саудитска Арабия ще си сътрудничат в туризма

06.10.2016

Културен туризъм, инвестиции в туризма и обмяна на опит  са трите области, в които ще си сътрудничат Бъгария и Саудитска Арабия след подписването на Меморандум за разбирателство и сътрудничество в туризма. Документа подписаха министърът на туризма на България Николина Ангелкова и Н.В. Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, съобщи пресцентърът на туристическото министерство.

 

"Република България и Кралство Саудитска Арабия имат изключително богата култура и история", е заявила министър Ангелкова, припомняйки, че на територията и на двете страни  има голям брой паметници на ЮНЕСКО. С общи действия, ще направим туризма още по- привлекателен, коментира тя и добави, че двете страни ще работят за разгръщане на туристическия потенциал.

 

Министър Николина Ангелкова съобщи, че преди подписването на Меморандума с са обсъдили възможностите за различните видове сътрудничество. По време на разговора са представени и възможностите на нашите зимни и летни курорти, условията за планински туризъм, сити брейк обиколките и комбинирането им с други видове туризъм като СПА, винен, гурме и др. в околностите на градовете, които се посещават.

 

Сигурен съм, че с подписването на Меморандума за сътрудничество между двете държави, ще постигнем много за разширяване на сътрудничеството, което имаме дотук с нашите български приятели, каза принц Султан ал Сауд. Той коментира, че има много неразкрити възможности за развитие на туризма между двете държави и, че ще продължат целенасочените действия за стимулиране на сектора.

 

По време на посещението си в България принц Султан ал Сауд и ръководената от него делегация ще се запознаят със София и културно-историческите й забележителности, ще посетят Витоша и к.к. Боровец.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed