02 Май 2024

Вие сте тук

България и Русия ще обсъдят сътрудничеството си в туризма

26.10.2011

 Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще председателства Българо-руската работна група по туризъм, която ще заседава на 27 октомври 2011 г. в руския град Геленджик, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Съпредседател от страна на домакините е ръководителят на руската Федерална агенция по туризъм Александър Радков.

На срещата ще бъде обсъдено състоянието и перспективите за развитие на българо-руския туристически обмен, резултатите от тазгодишния летен сезон и подготовката за зима 2012-а.

Сред главните теми на разговорите ще бъдат също сътрудничеството при защитата на правата и интересите на туристите, взаимното популяризиране на националните туристически продукти и подготовката на «Програма за съвместни действия за периода 2012-2013 година».

Иво Маринов ще участва и в международната конференция „Развитие на туристическата инфраструктура в региона на Черно море”, която ще се проведе паралелно от 26 до 28 октомври също в Геленджик. Форумът е организиран от руското Министерство на спорта, туризма и младежката политика и Федералната агенция по туризъм. В срещата ще се включат представители на страните членки на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. Сред темите на конференцията са включени съвременната туристическа инфраструктура като основа за конкурентноспособен туристически продукт в региона, перспективите за развитие на културно-познавателния туризъм, обучението на кадри и др.

В рамките на конференцията ще заседава и работната група по туризъм на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed