20 Апр. 2024

Вие сте тук

България е сред най-предпочитаните места за почивка на израелски туристи

20.08.2012

България е втората най-посещавана дестинация от израелски туристи след САЩ в момента. Това стана ясно на среща на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев с Шаул Камиса Раз, извънреден и пълномощен посланик на Държавата Израел в България, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Вече се усеща възстановяване на резервациите от Израел, каза министър Добрев. Той запозна посланик Шаул Камиса Раз с рекламна кампания на България, която Министерството на икономиката, енергетиката и туризма стартира днес в четири от най-тиражните вестници в Израел. Десетдневната кампания цели да повиши интереса на израелските туристи към нашата страна като дестинация за морски и спа туризъм. За провеждане на кампанията са избрани вестниците „Yediot Achronot”, „Israel Hayom”, „Maariv”, и „Haaretz”. Първите са три от най-тиражните ежедневници в Израел, а „Haaretz” е най-старият всекидневник в страната, който се публикува на иврит и английски език.

Традиционно най-голям интерес към почивки в България има през юли и август, следвани от месеците юни и септември. Средната продължителност на пътуванията на израелски граждани в нашата страна е седем нощувки. Туристите предпочитат настаняване в луксозни хотели, като залагат на разнообразната и качествена храна. През последните години се отбелязва повишен интерес от страна на израелските туристи към нашата страна, като все по-често лятната и зимната почивка се съчетава с балнеолечебни програми.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed