24 Апр. 2024

Вие сте тук

България Ер сменя американския боинг с бразилски ембраер

06.06.2011
 
Новите самолети E190 са част от програмата на компанията за разширяване на флотилията

"За Embraer е удоволствие да приветства националния авиопревозвач на България сред клиентите на своята фамилия самолети E-Jet" -така Сао Жозе Дос Камп,  президент на E-JET, коментира новината, че България Ер е най-новия оператор на E-JET.

 

България Ер ще оперира със 7 до 9 самолета EMBRAER 190 (2012 – 2014). Първите 4 планирани Е190 ще бъдат доставени до края на 2012 година. За нуждите на авиокомпанията самолетите ще бъдат специално оборудвани със 108 места в две класи: 8 елитни седалки в премиум-кабината и 100 места в икономична класа. Съвместно с производителя авиокомпанията разработи проект за изграждане на лицензирана авиотехническа база за поддръжката на новите самолети.

„Направихме детайлен анализ на дестинациите, до които летим, и затова избрахме Ембраер 190”, каза г-н Янко Георгиев, изпълнителен директор на България Ер. „Ембраер 190 ще подкрепи конкурентноспособността ни, ще ни осигури капацитет за разширяване на мрежата и ще допълни флотилията ни с модерни самолети от най-ново поколение. Големината, ефективността и комфортът за пътниците са основни фактори за нашето решение.”

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed