02 Май 2024

Вие сте тук

България ер отново анулира полет до Санкт Петербург

16.09.2011
Въпреки обещанията, че днес поредната група руски туристи ще си замине без проблеми,  националният превозвач „България Ер” отново анулира полет с туристи на „Алма тур” за Санкт Петербург, съобщи БТА от представители на авиокомпанията в крайморския град. Самолет със 173 пътници трябваше да излети за Санкт Петербург в 15.20 ч. Туристите обаче бяха предупредени, че самолетът няма да пътува и останаха в бургаски хотели и в хотели на околните курорти.

По-късно bTV обяви, че авиокомпанията предложила преференциални цени на туристите, но местата били ограничени.

Повече от седмица продължава търговският спор за седем милиона лева между компаниите „България Ер” и туроператора „Алма тур”. Мминалия петък националният ни превозвач отказа да лети с туристи на тази фирма. Наложи се част от руските летовници да бъдат превозени до Москва с правителствения ни самолет.

За днешните 173-ма пътници все още не е ясно как ще се приберат у дома. Единият от вариантите, който имат, е да си купят отново билети, но за редовните линии до Москва. Част от руснаците вече го направиха. Останалите ще чакат друго решение на проблема. За утре няма планирани полети с туристи на „Алма тур” от Бургас.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed