19 Апр. 2024

Вие сте тук

България вече е член на Алианса за Устойчиви Събития

29.03.2011

 

България, Словакия, Босна и Херцеговина, и Македония вече са член на Алианса за Устойчиви Събития (SEA), съобщиха от Източноевропейския клон на организацията. Основна нейна цел е популяризиране и развитие на устойчивите събития.

 

SEA, основана в началото на 2010г., се стреми да обедини професионалистите по целия свят и да насочи вниманието към устойчиви практики в събитийната индустрия.

 

На интернет страницата си асоциацията предлага възможност за обмен на данни и ноу-хау в тази област. Това позволява професионалистите от България да се свържат със световната общност за устойчиви събития.

 

"Фокусирането върху устойчиви практики при организирането на събития в България и Източна Европа може да бъде изключително полезно," казва Миган Джоунс, Директор на SЕА. "Нашите основни задачи са да намалим негативнитите последици за околната среда, да подсилим позитивните такива, да поощрим организаторите към инкорпориране на устойчиви инициативи в техните събития, както и да делегатите на тези събития в тези инициатив," допълни тя.

 

"Страницата на SEA предоставя отлична платформа за професионалисти търсещи опознаване и разбиране на устойчивото развитие и как то се отнася към събитийната индустрия."

 

Клиенти, спонсори, инвеститори, и посетители все по-настоятелно изискват от организаторите на събития да взимат под внимание новостите в устойчивите развития са все по-осезаеми. Веригата от снабдители обаче изисква специално внимание, защото дори дори организаторите да желаят устойчиви решения, обслужващите сфери може да не са готови да ги предоставят. Основаването на SEA в Източна Европа цели едновременно да обучи индустрията и да поощри снабдителната верига към повече устойчивост.

 

Новият международен стандарт ISO 20121: Устойчивост в управлението на събития ще засили този ефект. Работещите в тази сфера ще имат нужда от умения и познания в областта, за да могат да оправдаят високите очаквания и успешно да реализират устойчиви събития.

 

Годишният членски вноск е AUD$50, а организаторският AUD$100. Членовете трябва да се запознаят и съгласят с условията за членуване в организацията. Логото на SEA може да се ползва от членовете на организацията.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed