02 Май 2024

Вие сте тук

България бе наградена като голф дестинация от Международната асоциация на голф туроператорите

18.11.2011

България получи наградата за „Неоткрита туристическа дестинация“ за 2012 г. на Международната асоциация на голф туроператорите (IAGTO). Наградата бе присъдена в рамките на Световното изложение за голф туризъм в Белек, Турция, където се събраха повече от 1400 представители на голф индустрията от 67 страни. Това е най-значимото събитие за професионалисти в бранша за годината.

Тази индустрия се развива в България от 10 години и вече донесе на страната ни признанието за най-перспективна голф дестинация в Европа и в света, подчерта при получаването на приза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Шестте дизайнерски голф игрища, красивата природа, благоприятен релеф и климат включват голфа в палитрата от специализирани форми на туризъм, които разнообразяват туристическото предлагане у нас, допълни министърът.

Наградите на IAGTO са учредени през 2000 г. Те се присъждат от членовете на Международната асоциация на пишещите за голф журналисти – 159 журналисти от 33 страни. България получи наградата за бързо развиващ се голф сегмент в конкуренция с 24 държави. На финалната права страната ни се състезаваше с Колумбия, Испания, Исландия, Индия и Мисисипи.

Световното изложение за голф туризъм в Белек се проведе за 14-и път. Участват 350 специализирани туроператори, чиято дейност отразяват 140 международни медии. България участва на изложението в Турция със самостоятелен щанд, на който бяха представени шест голф игрища и два голф туроператора. По време на борсата МИЕТ организира на 16 ноември семинар за възможностите на голфдестинациите София и Калиакра.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed