26 Апр. 2024

Вие сте тук

БХРА може и да не приеме оставката на Благой Рагин

09.06.2017

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) се управлява от колективен орган и Благой Рагин не може сам да решава въпроса с оставката си. Това заяви пред Нова телевизия Веселин Налбантов, главен секретар на БХРА. Няма да му позволим да се оттегли така самоволно, посочи той, пояснявайки, че думите на Благой Рагин, предизвикали искането за оставката му, са били манипулирани.

 

Самият Благой Рагин заяви пред камерата, че думите му са били пресилени и манипулирани. „Казах, че всеки гражданин – чужд или българин, който наруши закона, трябва да си понесе наказанието. След това казах, че искам да бъдем по-внимателни към обикновените шведи, защото те не са виновни, че един техен лумпен руши имиджа на страната им“, каза той.

 

Веселин Налбантов подчерта, че асоциацията няма да толерира действия, подобни на тези на шведския турист, който преди дни  ритна в главата камериерка в хотел в Слънчев бряг. Според него обаче държавните органи трябва да решат проблемите в курорта, който бил оставен на самотек.

 

Министърът на туризма Христина Ангелкова изрази задоволство от оставката на Благой Рагин и я окачестви като “достойна постъпка от негова страна. Според нея е важно БХРА да представя интересите на работещите в сектора, които трябва да бъдат подпомагани и уважавани по всякакъв начин.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed